09 september 2023

Biologische zaadvaste rassen ontdekken, proeven en vergelijken op 4 september

Op maandagmiddag 4 september nodigen we u van harte uit voor een unieke ervaring op de biologische tuinderij ’t Struykgewas in Scherpenzeel. De Ketenwerkgroep Biologische Zaadvaste rassen heeft een boeiende middag gepland waar u diverse biologische zaden en rassen kunt ontdekken, proeven en vergelijken.

Vanaf 14 uur bent u welkom om de prachtige velden te verkennen waar acht verschillende rassen van buiten paprika, zes buiten aubergine en zeven rassen rode bieten groeien. Deze zorgvuldig geselecteerde variëteiten bieden een uitgelezen kans om de rijke diversiteit aan smaken en texturen die de biologische landbouw te bieden heeft te ontdekken.

Deze bijzondere middag biedt niet alleen de mogelijkheid om de rijkdom van biologische zaadvaste rassen op het veld te observeren en te proeven, maar ook om ervaringen en kennis uit te wisselen. Reinier Hoon, onze tuinder en ‘smaakspecialist’, leidt een smaakproef om de subtiele verschillen tussen de rassen te waarderen. Daarnaast delen Edwin Nuijten en Mieke Lateir hun deskundige kennis over deze bijzondere rassen. Pieter Struyk rondt de middag af met een begeleide tour over het veld.

En voor degenen onder u die graag nog meer willen verdiepen in de wereld van de biologische landbouw, starten we op 29 september met een training Kringlooplandbouw op De Beersche Hoeve. Voor meer informatie, bezoek werkplaatsenkringlooplandbouw.nl/werkplaatsen/beersche-hoeve.

Breng uw nieuwsgierigheid mee en maak deel uit van deze inspirerende middag. We kijken ernaar uit u te verwelkomen op ’t Struykgewas!